DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Újra a Williams a vert mezőny legjobbja

A grove-i F1-es alakulat a montreali időmérőn visszatért oda, ahová reményeik szerint valók: a három nagycsapat mögé. Ám csak Felipe Massa révén, ugyanis a hazai srác, Lance Stroll nehezen vette fel a fonalat.

A Williams pilótái közül Felipe Massa a szolid kilencedik helyen végzett, Lance Stroll pedig be sem fejezte a futamot Monacóban, ezért örülhetnek a fennállása negyvenedik évfordulóját ünneplő alakulatnál, hogy Montrealban ismét a három nagy mögé kerültek. Tény, hogy a brazil 1,4 másodperccel maradt el Lewis Hamiltontól, Daniel Ricciardo Red Bulljához képest azonban csak három tized volt a deficit – ami még reménykedésre is okot adhat a csapatnál.



„Nagyszerű időmérő volt számomra, nagyon boldog vagyok az elvégzett munkával és a gyorskörömmel” – mondta Massa az időmérőt követően. „Versenyképesnek bizonyultunk, de csak a hetedik hely volt a legtöbb, amit ki lehetett hozni belőle. A vasárnapot illetően is pozitív vagyok, hiszen a versenyszimulációim remekül sikerültek. Nagyon várom már a futamot, úgy vélem, remek lehetőségünk van arra, hogy pontokért harcolhasssunk.”

A brazil csapattársa, Lance Stroll már nem volt ilyen pozitív, hiszen csak a 17. helyen végzett. „Az egész etapot egy szett gumival teljesítettük – azt éreztem, hogy a pálya javul, hiszen a tapadásom is egyre jobb lett. A döntés, hogy a Q1 végén nem állunk ki új abroncsokért, kicsit az enyém is volt, de Ilyenkor mindig lehet mondani, hogy ezt meg azt lehetett volna tenni: el kell fogadnunk a helyzetet. Persze kicsit hátrébbról indulunk, mint azt szerettük volna, de hosszú a verseny, lehet előzni, és soha nem tudhatod, hogy mi fog történni. Ez az első hazai nagydíjam, és azt tervezem, hogy élvezni fogom” – tette hozzá a 18 éves pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: