DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

„Rosberg egy nap visszatérhet az F1-be”

Toto Wolff nem tartja kizártnak, hogy a tavaly visszavonult világbajnok egyszer még visszatér a száguldó cirkuszba versenyzőként. Az osztrák a lehetséges csapatok közül is megemlített egyet.

Nico Rosberg mindenkit meglepett azzal, hogy a világbajnoki cím megnyerése után rögtön bejelentette F1-es visszavonulását. A Mercedest is meglepte a hír, és hirtelen nehéz volt a német pótlása a világbajnok alakulat számára.

A végeredményt tudjuk, Valtteri Bottast szerződtették, aki azóta már meg is szerezte első győzelmét az Orosz Nagydíjon. Az még a jövő zenéje, hogy a finn beválik-e a Mercedesnek, és jövőre is velük versenyezhet-e, de Toto Wolff ezúttal régi pilótájáról beszélt.

 wolff-rosberg-f1-visszateres



Az osztrák csapatfőnök szerint Rosberg még simán felbukkanhat versenyzőként a száguldó cirkuszban: „Elárulok valamit. Én egyáltalán nem lepődnek meg rajta, ha Nico egy napon a Ferrarinál vagy bárhol máshol versenyezne az F1-ben. Még csak 31 éves, még mindig elég fiatal. Talán egy nap meggondolja magát, és visszatér. Nem lehet tudni.”

Wolff az F1-es visszatérést elképzelhetőnek tartja, de azt gondolja, hogy az IndyCar-ban nem mérettetné meg magát a német: „Őt ismerve, nem hinném hogy ott szerencsét próbálna. Az egy veszélyes kaland.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: