DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton kiakadt a gumikra

Az új Pirelli abroncsok rengeteg pilótának okoznak fejtörést egyelőre idén, egyik közülük Lewis Hamilton, aki képtelen megbarátkozni az idei gumikkal.

Lewis Hamilton nem került közelebb ahhoz, hogy a Pirelli abroncsait jobb tapadásra és munkára bírja, a pénteki napi két szabadedzésen is a tapadással szenvedett a legtöbbet. De ez a probléma nem új keletű számára, Szocsiban és Monacóban is ez akadályozta a leginkább.

A britek háromszoros világbajnoka szerint a jelenlegi abroncsok egyszerűen túl kemények, emiatt mindenki számára óriási kihívás megtalálni a megfelelő működési tartományukat. „Nem tudom megmagyarázni, ahogy ezek a gumik működnek. Szerintem ez mindenki számára nagy talány, mindenki esett-kelt ma, csúszkáltak, megperdültek, mindenki szenved” – kezdte elemzését Lewis Hamilton.

Hamilton képtelen megérteni ezeket a túl kemény gumikat


„Nem igazán tudok pozitívumot mondani erről, annyira trükkös a helyzet. Általánosságban azt érzem, hogy ezek a gumik túlságosan kemények. Ahelyett, hogy azt éreznénk, hogy a leglágyabb variánsokat használjuk, teljesen olyan, mintha a kemény, illetve közepes keveréket tennénk fel, pedig ez az ultralágy és a szuperlágy! Ezért ennyire nehéz ez” – szólta le a gumikat Hamilton, aki rávilágított a Pirelli idei gyengeségére.

„Láthatóan sokkal jobb, mint Monacóban, mert Monaco egy katasztrófa volt. Most már valamelyest normalizálódott a helyzetünk, de mindenkinek óriási nehézség ezeket a gumikat munkára fogni” – tette hozzá a háromszoros világbajnok, aki péntek délelőtt a leggyorsabb volt, délután Raikkönen mögött második.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: