DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vandoorne már áttörésről beszél

A McLaren belga F1-es újonca nagyon pozitívan nyilatkozott a Kanadai Nagydíj előtt, szerinte most már jöhetnek az eredmények is.

Monacóban volt először köze a Q3-hoz és a pontszerzéshez is idén Stoffel Vandoorne-nak, a McLaren belga újonca pedig úgy érzi, hogy ezzel megvan az áttörés - annak ellenére is jobban érzi magát, hogy egy ütközés miatt végül nem ért célba. Mint mondta: elsősorban annak örül, amit a beállítások terén sikerült elérniük.

"Keményen dolgozunk a csapattal azon, hogy megértsük, pontosan mit is akarok az autótól. Szerintem ehhez idő kellett a szezon elején, de egyre kényelmesebben érzem magam. Elégedettebb vagyok azzal, ahogy vezetek és ahogy a beállítások működnek, szerintem lassan minden a helyére kerül" - nyilatkozta Vandoorne a Motorsportnak.

 vandoorne-spanyol-2017



A szezon első futamain hatalmas volt a különbség közte és Fernando Alonso között, bár ez kevésbé került előtérbe a McLaren versenyképtelensége miatt. "Őszintén szólva nem érzek semmilyen nyomást, tudom, hogy mire vagyok képes. Az utánpótlás-szériákban is keresztül mentem már több nehéz időszakon, de persze elég más most a helyzet a Formula-1-ben."

"Mindig magabiztos vagyok és úgy gondolom, hogy ha leküzdjük a gondokat és keményen dolgozunk, akkor változni fog a helyzet és teljesíteni fogunk. Szerintem nagy lépést tettünk ebbe az irányba és remélhetőleg most már jönnek majd az eredmények is" - tette hozzá a belga.

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: