DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Ross Brawn nem viszi sehova Alonsót!

Bernie Ecclestone a múltban nem egyszer beleszólt egy-egy sztárpilóta sorsába, hogy mást ne mondjunk, Schumacher Ferrarihoz szerződésében is közrejátszott – Brawn viszont nem hajlandó erre.

Miután a kanadai hétvége csütörtöki napján Fernando Alonso úgy nyilatkozott, hogy szeptemberben dönt a jövőjéről, egyesekben felmerült, hogy a sportág vezetésének tennie kellene azért, hogy az elmúlt másfél évtized egyik legnagyobb és legnépszerűbb versenyzője mindenképpen a sportágban maradjon, azaz voltaképpen segítenie kellene abban, hogy Alonso versenyképes csapathoz tudjon igazolni.

Bernie Ecclestone ezt nem egyszer megtette a múltban, a télen távozó nagyvezérnek Michael Schumacher Ferrarihoz igazolásában éppúgy szerepe volt, mint abban, hogy Nigel Mansell 1995-ben a McLarenhez szerződött-

alonso-2017-barcelona-off

Az egyik csalódást keltő pillanat a sok közül...


Ross Brawn, az F1-et irányító triumvirátus sportszakmáért felelős alakja viszont határozottan kizárta ezt: „Ha elkezdesz dolgokat manipulálni, akkor hol lesz ennek a vége? Tudom, hogy a múltban mások megtették, de mi nem szeretnénk ebbe belefolyni. Ellenben ha tehetünk valamit azért, hogy a McLaren és a Honda fejlődjön, azt megtesszük” – idézi a BBC Radio 5 a Benetton, a Ferrari, a Honda és a Mercedes egykori vezérét, aki 2009-ben saját csapatával is világbajnok lett.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: