DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Jön az újabb klasszikus? Esős lehet a Kanadai Nagydíj

A legfrissebb előrejelzések szerint igen jó esély kínálkozik arra, hogy vizes pályán rendezzék a montreali F1-es futamot, amely alaposan megkavarhatja a kártyákat a szezon hetedik állomásán.

A Gilles Villeneuve-ről elnevezett montreali pálya számára nem ismeretlenek az extrém időjárási körülmények: 2011-ben a leszakadó eső miatt több mint két órán át állt a verseny, s összességében minden idők leghosszabb F1-es futamát láthatta akkor a nagyérdemű, amelynek végén Jenson Button élete győzelmét ünnepelhette.

f1-2011-kanada-dppi



Nos, nem kizárt, hogy idén is hasonlóan klasszikus viadalnak lehetünk majd szemtanúi, az időjárás-előrejelzések ugyanis azt jósolják, hogy egész vasárnap záporok fogják eláztatni a helyszínt időről időre, így elképzelhető, hogy a pilótáknak folyamatosan változó körülmények között kell majd teljesíteniük az évad hetedik nagydíját.

Ráadásul külön megnehezítheti a csapatok és a versenyzők dolgát, hogy az előző két napra viszont nem mondanak csapadékot: péntekre felhős időt ígérnek, minimális eséllyel az esőre, a szombati kvalifikáció viszont egész biztosan meleg és napos körülmények között fog zajlani – azaz lehet, hogy a versenyen szó szerint a mélyvízbe dobják majd az F1-eseket.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: