DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Hamarosan jön a várt új Renault-erőforrás

A téli tesztek óta tudja a Renault, hogy motorjai elmaradnak a Ferrari-Mercedes párostól, egyedül csak a Hondánál erősebbek. A frissítés késett, de úgy fest, megvan a bevetés dátuma.

Eredetileg Barcelonára, rosszabb esetben Montrealra ígérték az új francia erőforrást, de a megbízhatósággal nem sikerült zöld ágra vergődniük. A fejlesztett motor késése főleg ennek tudható be, mivel a tesztpadon is gondok adódtak az új motorral. A Renault akkor kívánja bevetni az újítást, ha már a megbízhatóság is eléri a kívánt szintet.

Jelenleg egy meg nem nevezett belső forrás szerint az Azerbajdzsáni Nagydíjra elkészül az új francia motor, így Bakuban már erősebb motorral versenyezhet a két gyári Renault mellett a két partnercsapat, a Red Bull és a Toro Rosso is. Nemrég Dr. Helmut Marko, a Red Bull főnöke úgy nyilatkozott, hogy júliusig nincs esély a Renault-újításra, jó esetben az Osztrák Nagydíjra érkezik.

A Red Bullt is nagyon visszafogja, hogy késik a Renault fejlesztése


Jó hír azonban, hogy a tervezet szerint a bő két múlva sorra kerülő Azerbajdzsáni Nagydíj van most a célkeresztben, ezzel már az európai versenyek nagy részén használatban lesz az új Renault-motor. Rosszabb hír viszont, hogy a korábban jósolt három tized másodperc helyett vélhetően inkább egy tizedes javulást hoz majd az új erőforrás.

A Red Bullnak további tervei vannak, Ausztriában számos aerodinamikai újítást hoznak az autóra, így Spielbergben jócskán faraghat hátrányából Max Verstappen és Daniel Ricciardo.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: