DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

„Egy pilóta sincs, aki helyettesíthetné Raikkönent”

Napokkal azután, hogy sötét jövőt vázolt honfitársa elé, a korábbi F1-es pilóta Mika Salo most védelmébe vette Kimi Raikkönent, mondván, a Ferrari jól tenné, ha megtartaná jövőre is a Jégembert.

Ahogyan minden Raikkönennel kapcsolatos témával, Mika Salo a Ferrari állítólagos monacói csapatutasítással kapcsolatban is megszólalt nemrég. Az expilóta kételkedik abban, hogy a maranellóiak valóban előnyben részesítették volna a 2007-es világbajnokot, azt azonban elismerte, hogy „ha a jövőben Raikkönen gyorsabb lenne Vettelnél, akkor a csapatnak be kell avatkoznia a bokszfalról, hogy biztosítsa a német vezetését a tabellán.”



A finn szerződése idén lejár a Scuderiánál, akárcsak 2015 és 2016 végén, ám a csapat minden esetben hosszabbított vele a következő szezonra. A sajtó régóta cikkezik már arról, hogy ki foglalhatja el a helyét Sebastian Vettel mellett, Salo szerint azonban a Ferrari nem találna jobb alternatívát a Raikkönennél. „A tény, hogy Kimi és Sebastian remekül kijön egymással, és jól dolgoznak együtt, segít az egyensúly megtartásába” – írta a 2002 végén visszavonult versenyző az Ilta-Sanomat című lapban.

„Azon a véleményen vagyok, hogy jelenleg nincs olyan pilóta a piacon, aki megfelelően helyettesíteni tudja Kimit. Második helyen végzett Vettel mögött Monacóban, ahol egy nappal korábban még leggyorsabb tudott lenni az időmérőn. Vettel messze van tőle a bajnokságban, de ha Kimi meg tudna nyerni egy, vagy több versenyt, az megváltoztatná a helyzetet” – tette hozzá Salo.

Raikkönen jelenleg negyedik helyen áll a tabellán, 62 pontnyi lemaradásban csapattársa mögött.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: