DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Új bokszépületet kap a monacói pálya

Utoljára 2004-re alakították át a bokszkomplexumot a monte-carlói kikötőben, a szervezők pedig megerősítették, hogy 2018-ra újfent megújulnak a helyszíni létesítmények.

A Monacói Nagydíj szervezői 2002-ben döntöttek úgy, hogy a szűkös bokszépületeket egy sokkal tágasabb váltja fel, egy többlépcsős fejlesztési terv részeként. Addig a csapatok a bokszutca jobb oldalán dolgoztak, minimális helyen, az autók számára kijelölt sávon pedig egy gép is éppen hogy elfért.



2004-ben aztán debütált az új épület, hiszen sikerült némi helyet nyerni a kikötőben, a gárdáknak így már nem kellett szoronganiuk – igaz, motorhome-jaik továbbra is távolabb helyezkedtek el, a Rascasse-kanyar mögött. Most úgy tűnik, a következő szezonra újabb fejlesztések várhatóak, a Bild német napilap értesülései szerint ugyanis Monaco 30 millió eurós összegért újítja fel a létesítményeket.

„Monaco már 2017-re szeretett volna elkészülni az új bokszutcával, de a mérnökök képtelenek voltak garantálni, hogy időben kész lesz. A projekt így 2018-ra lett halasztva” – írta a Bild, a Monacói Autóklub pedig megerősítette az értesülést. „Igen, igaz. Az új bokszépület kétemeletes lesz, a csapatoknak pedig nagyobb hely áll majd a rendelkezésükre, és nem fognak elbukni egymás lábában” – mondta Richard Mocoud, az ACM sajtómunkatársa.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: