DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Kubica Raikkönen F1-es autóját tesztelheti!

A lengyel versenyző több mint hat éve nem vezetett Forma-1-es gépet, nemrég azonban újrakezdte a formulaautós gyakorlásokat - kedden ismét F1-es lehetőséghez jut majd.

Robert Kubica utoljára még a Lotus-Renault R31-esét kormányozhatta 2011 februárjának elején, néhány nappal később azonban derékba tört karrierje. Az egyszeres futamgyőztes egy olaszországi ralin olyan súlyos ralibalesetet, hogy majdnem amputálni kellett jobb karját – végül az orvosok meg tudták menteni a sérült végtagot, a lengyel pedig elkezdhette a rehabilitációt. Versenyzésről azonban szó sem lehetett, legalábbis együléses autókkal nem.



A BMW egykori pilótája a ralizásban élhette ki szenvedélyét, 2013-ban megnyerve a WRC2-t. Az utóbbi időben egyre többet pletykálták, hogy a lengyel visszatér a pályaversenyzéshez, sőt, erre az évre szerződést is kötött az LMP1-ben szereplő ByKolles csapatával – ám a szezon előtt visszalépett a lehetőségtől. Kubica ezt követően sikeres tesztet teljesített a GP3-ban, sőt, az is szóba került, hogy a Formula-E-ben is debütál, miután a sorozat egy egész tesztnapot biztosított neki Doningtonban.

A sokak által várt F1-es visszatérés is a küszöbön áll: az italiaracing.net hírportál értesülései szerint Kubica június 6-án, kedden egy privát teszt keretein belül egy Renault (Lotus) E20-assal fog körözni Valenciában - azon a pályán, ahol utolsó F1-es tesztjét teljesítette -, ahol a franciák tesztpilótája, Szergej Szirotkin, valamint a gárda ügyvezetője, Cyril Abiteboul is ott lesz majd. Az E20-as az az autó, amellyel Kimi Raikkönen nyerni tudott a 2012-es Abu Dhabi Nagydíjon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: