DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Egy nyilatkozat, aminek Sainz nem fog örülni

A spanyol pilóta hónapok óta hangoztatja, hogy szeretne már a Toro Rossótól erősebb autót vezetni az F1-ben - lehetőleg egy Red Bullt, de Milton Keynes-iek egyelőre nem tartanak rá igényt. Jelenlegi csapata azonban igen, és ha marad, jövőre már a negyedik szezonját kezdi meg a Toro Rossónál.

Miután tavaly nem engedték el a Renault-hoz, Carlos Sainz abban a hitben szerepel a Toro Rossónál, hogy hamarosan egy nagyobb gárdánál is szerepet kaphat majd. Nos, úgy tűnik, idő előtt bezárulnak a kapuk a spanyol előtt, ugyanis a Red Bull bejelentette, jövőre is a Verstappen-Ricciardo párossal állnak majd rajthoz – szerződésük is van, bár ez a mai F1-ben keveset számít –, a Renault pedig állítólag nagyon szeretné megszerezni Sergio Perezt Nico Hülkenberg mellé.



Sainz azt mondta, nem szeretne még egy szezont lehúzni a Toro Rossónál – ilyen hosszú ideig még senki sem volt a faenzaiak pilótája –, de könnyen lehet, hogy jobb lehetőség híján kénytelen lesz a helyén maradni. „A döntés a Red Bullé, és még várnunk kell rá, de ha meg tudnánk őrizni a jelenlegi felállást, annak nagyon örülnénk” – idézte a Motorsport Frant Tostot.

„Nem sok csapat van a mezőnyben, amely jelenleg jobb lenne nálunk. A pilótáink nagyon fiatalok, és folyamatosan fejlesztjük őket. 22 és 23 évesek, ez pedig nem az a kör, amikor azt mondhatod, hogy a nagyokhoz tartozol. Meglátjuk, mit dönt a Red Bull, de amint mondtam, az egész csapat örülne, ha semmi sem változna.”

Az osztrák mindazonáltal örül neki, hogy a Toro Rosso pilótái előbb-utóbb a Red Bullnál kötnek ki. „Az a csapat egyik célja, hogy felnevelje a Red Bull fiataljait. Ezt szeretnénk csinálni a továbbiakban is, és boldogok vagyunk, ha sikerül, hiszen ez is megmutatja, hogy jó munkát végzünk, a pilóták készen állnak, és képesek a győzelemre.” A Red Bull jelenleg Japánban „pihenteti” legerősebb ifjoncát, Pierre Gaslyt, ám Tost szerint a francia sorsa sem az ő kezében van. „Minden a Red Bulltól függ, de a döntést valószínűleg szeptember-október környékén hozzák majd meg.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: