DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ecclestone: Tudtam, hogy a Ferrari nem engedi nyerni Raikkönent

Az F1 egykori vezérének nem kell a szomszédba mennie, ha olajat akar önteni az összeesküvés-elméletek tüzére - a Monacói Nagydíjon látott Ferrari-győzelemről is megvolt a véleménye.

Annak ellenére, hogy Bernie Ecclestone már semmilyen befolyással nem bír a Forma-1-ben (legalábbis hivatalosan, mert a tiszteletbeli elnöki címnek sok haszna nincs számára), időről-időre feltűnik a paddockban. Ott volt Bahreinben, Szocsiban és Barcelonában is, és természetesen a korona ékkövét, Monacót sem hagyta ki. Ha már ott volt, természetesen kritikával illette a sportág új vezetését, mondván, hogy az F1-et úgy irányítják, mint Starbucksot, most pedig a Ferrari állítólagos csapatsorrendjéről ejtett néhány szót.



„Amikor Raikkönen élre állt a start után Vettel előtt, egyből azt mondtam a mellettem ülő vendégeknek: ’A Ferrari biztosan nem fogja hagyni, hogy ebben a sorrendben fussanak át a célvonalon!’” – idézte a brit üzletembert a Motorsport-Total, aki a szezon előtt még Lewis Hamiltont és a Mercedest nevezte meg a bajnokság legnagyobb esélyesének, ám azóta változott a véleménye: „A Ferrarié a jobb autó, nagyszerűen teljesítenek, a Mercedesnek vigyáznia kell velük.”

Bár előzés nem lett több, az idei szezon izgalmasabban alakul, mint az előzőek, Ecclestone azonban tartja magát ahhoz, hogy „ennek semmi köze az új vezetéshez”, majd hozzátette: „két évvel ezelőtt én változtattam meg a szabályokat, szélesebb gumikat és szélesebb autókat akartam, ezek pedig szerencsére beváltak. De a végén úgyis ugyanaz a három csapat fog nyerni” – zárta szkeptikusan mondandóját az egykori cirkuszigazgató.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: