DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Dávid és Góliát csatája zajlik a mezőny közepén

A Haas alig több, mint egy éves F1-es karrierjének első kettős pontszerzését ünnepelte Monacóban - a csapatfőnök szerint egyáltalán nem lehetetlen hasonló eredmények elérése.

A Haas versenyről versenyre bizonyítja, hogy az ambíciók a szaktudással és a megfelelő partnerek kiválasztásával kombinálva lehetővé teszik egy újonc csapat számára, hogy sikeressé váljon a Forma-1-ben. A tavalyi szezonban nyolcadik helyen záró alakulat pilótái, Romain Grosjean és Kevin Magnussen 14 pontot gyűjtöttek idén, éppen annyit, amennyit az egyedül Nico Hülkenbergre hagyatkozó Renault.



A két csapat között hatalmas az eltérés mind anyagi és emberi erőforrásokat, mint tapasztalatot tekintve, ezért a Haasnál joggal lehetnek büszkék eredményeikre. Amikor egy interjúban felvetették Günther Steiner csapatfőnöknek, hogy Dávid és Góliát csatája zajlik-e a mezőny közepén, az olasz így válaszolt: „A partnereink nélkül nem tartanánk ott, ahol, és ezt büszkén mondom. Nagyon nehéz ugyanis legyőzni olyan csapatokat, melyek kétszer-háromszor nagyobb költségvetésből gazdálkodhatnak, és kétszer-háromszor annyi emberük van.”

„Ha viszont keményen dolgozol, és a rendelkezésedre álló forrásokat megfelelően tudod hasznosítani, semmi sem lehetetlen. Két évvel ezelőtt senki sem gondolta volna, hogy már második évünkben sikerült mindkét autónkat az első tízbe juttatni Monte Carlóban. Nem hinném, hogy ezt sokan elhitték volna. Teljesíthető, de mindez annak a kemény munkának köszönhető, amit a csapat tagjai végeznek nálunk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: