DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Melyik Hülkenberg kedvenc pályája?

A Renault F1-es pilótája árulta el, melyik versenyhétvégét élvezi a legjobban. A német pilótának van min javítania a Monacói Nagydíj után, ahol kiesés miatt nem sikerült neki a pontszerzés.

A francia gárda németje folyamatosan gyűjtögeti a pontokat, aminek köszönhetően a Renault a hetedik helyen áll a konstruktőrök bajnokságában. A francia alakulat nemrégiben ennél nagyratörőbb célokkal rukkolt elő. Hülkenberg alig várja a kanadai hétvégét, ami elmondása szerint a kedvencei közé tartozik.

A Renault pilótája így kezdte gondolatait: „A montreali helyszín mindig az év egyik legjobb versenyhétvégéje. Itt mindig láthatjuk, mennyire imádják a kanadaiak az F1-et, mert az egész várost magával ragadja a száguldó cirkusz heve, és a helyiek is nagyon kellemes fogadtatásban részesítenek minket.”

 hülkenberg-monaco-2017-3



Hülkenberg felidézte, miért szereti ennyire ezt a helyszínt: „Imádom ezt a pályát, a várost, és az itteni légkört. A visszafordító kanyart minden oldalról lelátók veszik körül. Versenyzőként nagyon jó érzés bemenni ebbe a kanyarba. Remek a pálya vonalvezetése, és nagyon szoktam élvezni.”

„Az aszfaltcsík magába foglalja a városi és a versenypálya jellegzetességeit. A kanyarokat nagy falak és remek kerékvetők szegélyezik. Figyelni kell rá, hogy jól menjünk át rajtuk, ha használható köridőt szeretnénk elérni” - folytatta a pálya sajátosságaival a német.

„Kanada a nagy sebességről szól. Alacsony leszorítóerő kell az autó jó érzetéhez. Nehéz előzni, de az utolsó sikán mindig jó lehetőség. Meg kell próbálni, és elkerülni a Bajnokok falát a sikerhez” - zárta gondolatait a nehézségekkel Hülkenberg.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: