DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Williams: Raikkönen és Vettel sem a csúcson kezdte!

A grove-i F1-es istálló csapatfőnök-helyettese az utóbbi hetek kritikái után védelmébe vette fiatal versenyzőjét, mondván, a Ferrari jelenlegi pilótái sem így indították karrierjüket.

Lance Stroll tipikus újoncévet produkál a Forma-1-ben, annak minden csetlés-botlásával együtt: az őt kritizálók azonban nem ezt emelik ki vele kapcsolatban, hanem fiatal életkorát, valamint hogy édesapja pénzének köszönhetően kapott lehetőséget a száguldó cirkuszban. Lawrence Stroll nemrég hosszasan ecsetelte, hogy fia miért érdemli meg az F1-es ülést, maga az érintett pedig úgy vélekedett, nincs szüksége további segítőkre ahhoz, hogy „lábra kapjon” a száguldó cirkuszban.



Claire Williams, a nevét viselő istálló csapatfőnöke türelemre inti azokat, akik Stroll teljesítményén rágódnak: „Nagyon nagy a nyomás Lance vállain, és ne feledjük, hogy még nagyon fiatal – nyilatkozta a hölgy az ESPN-nek Silverstone-ban, ahol a gárda 40. születésnapját ünnepelte pénteken. „Nagyon nagy a különbség az alsóbb kategóriák és a Forma-1 között, szerintem az emberek alábecsülik ezt. Ha megnézünk más pilótákat a sportágban, a Vetteleket, a Raikköneneket, emlékezzünk vissza, hogy ők is hasonlóan kezdtek újoncként a Forma-1-ben. Éppen ezért időt kellene adni Lance-nek, és azt kérem az emberektől, hogy legyenek kedvesebbek vele.”

Max Verstappen debütálása és sikerei az összes, utána jövő fiatal tehetséget beárazták, Williams szerint azonban értelmetlen bármilyen összehasonlítás a Red Bull hollandja és közöttük. „Úgy vélem, hogy a Forma-1-ben szereplő fiatalok és újoncok mind Maxhez mérik magukat, ami helytelen. Ezeknek a srácoknak egy év is kell ahhoz, hogy megbarátkozzanak azzal, amit csinálnak. Max és a Red Bull helyzete egészen különleges és egyedülálló volt, de úgy vélem, a fiúknak csak időre és tapasztalatra van szükségük” – tette hozzá a csapatfőnök-helyettes.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: