DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Még több ilyen eseményt a rajongóknak!

A Williams pénteken, Silverstone-ban ünnepelte fennállása 40. évfordulóját, több mint 40 ezer F1-rajongó részvételével - a grove-iak helyettes csapatfőnöke szerint több ilyen rendezvényre lenne szükség.

Noha a hivatalos „születésnap” múlt hónap elején volt, a Williams június első péntekjén gyűjtötte össze néhány korábbi versenyzőjét és világbajnokát, valamint klasszikus autóit, hogy egy fesztivál keretein belül megünnepelje az elmúlt negyven év sikereit. Az eseményen részt vettek többek között az F1 sportszakmai és marketingért felelős ügyvezető igazgatói, Ross Brawn és Sean Bratches is, ötleteket merítve ahhoz, hogy hogyan lehetne közelebb csalogatni a rajongókat a sportághoz.

„Sean Bratches és Ross Brawn azért jött el, mert látni akarták, hogy mire képes egy csapat, ha akar valamit” – idézte Claire Williamst a crash.net. „Észrevettem, mennyi gyerek volt kint, mi pedig csak nem azt akarjuk csinálni, hogy visszacsalogatjuk azokat, akik egyszer már elveszítették az érdeklődésüket, hanem új rajongói bázist szeretnénk megnyerni magunknak. Tudom, hogy azért is voltak sokan, mert szünet volt az iskolákban ezen a héten, de nagyon fontos, és nem látom okát, hogy miért ne csinálhatnánk máskor is ilyet.”

Williams szerint a sportág felelős azért, hogy akkor is tegyen valamit a rajongóiért, amikor nincsenek versenyhétvégék. „Az egyik visszatartó tényező, hogy nem tudod, hány emberre számíthatsz. Amikor ezt elkezdtük, néhány ezer résztvevőre gondoltunk, de két nap alatt 30 ezer regisztráció érkezett be hozzánk. De bármilyen pálya, vagy szervező számára ez felér egy ’mini-nagydíjjal’, hiszen szükség van megfelelő orvosi és rendőri biztosításra is, amire senkinek sincs fedezete.”

„Ennek ellenére szükség van ilyen eseményekre: amikor kimentem a bokszutcába, azt hallottam a nézőktől, hogy már most több F1-es versenyzőt láttak, mint az elmúlt húsz évben bármikor Silverstone-ban. Ez elmond valamit a helyzetről, és könnyű lenne megcsinálni. Nem igényel sok munkát, a nézők pedig hálásak lennének érte” – tette hozzá Williams.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: