DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

A Force India nem haragszik Perezre

A mexikói először nem szerzett pontot idén, aki nem a legszebb hangnemben beszélt a csapatával a futam alatt. A Force India főnöke szerint nem ingott meg az istálló, és erősek lehetnek a továbbiakban.

Nem a legjobb hétvégén van túl a tavaly remek formába lendülő alakulat, hiszen idén először nem tudtak pontot szerezni. Perezt egy Kvjattal való ütközés miatt megbüntették. A mexikói megmozdulását nem vette jó néven a rivális Toro Rosso, ráadásul Perez is idegesen beszélt a rádióba az incidenst követően csapatával.

Bob Fernely nem tartja nagy bajnak, hogy idén először nem tudott pontot szerezni csapata: „Ami történt, megtörtént. Egyszer ennek is el kellett jönnie. Nem történt katasztrófa. Veszítettünk néhány pontot a Toro Rossóhoz képest, de még mindig magabiztosan a negyedikek vagyunk, a többiek pedig egymástól raboltak pontokat.”

 Perez-monaco-2017



„Most két olyan versenyhétvége következik, ami a Williamsnek és nekünk kedvez - Montreal különösen a Williamsnek, Baku pedig nekünk - de meglátjuk, hogyan fog alakulni. Mégsem lehetünk túlzottan  magabiztosak” - folytatta a Force India csapatfőnöke a közeljövő esetleges pozitívumaival.

Monacóban a következő dolog okozta a gondot a csapatnak: „A nehézség az, hogy egyrészt az ember megpróbálja kezelni a motort, másrészt pedig biztosítani kell a versenyzők elképzeléseit. Ha közel kerülünk a többiekhez, az erőforrásaink túlmelegednek, és ha nem tudunk előzni, meg kell akadályozni a bajt.”

Fernleytől azt is megkérdezték, neheztel-e pilótájára: „Egyáltalán nem haragszom rá, a csapatunk nagyon jól kezelte a helyzetet. A verseny hevében reagált így.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: