DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Rosberg sokra tartja Bottast vagy sem?

Megoszlanak a vélemények arról, hogy Valtteri Bottas valóban jó választás volt-e a világbajnok csapat részéről, vagy egyszerűen csak másodhegedűsnek hozták. Mit gondol erről maga Rosberg?

Nico Rosberg napokkal azután, hogy megnyerte a 2016-os világbajnoki címet, bejelentette azonnali visszavonulását a Formula-1-ből. A Mercedes hirtelen nehéz helyzetben találta magát, mert a nagy neveknek már mind aláírt szerződése volt a következő szezonra, így sebtében kellett megtalálni a lehető legjobb helyettest Lewis Hamilton mellé.

Hosszas tárgyalások után végül Valtteri Bottasra esett a választás, akinek ugyan szintén élő szerződése volt az idei szezonra a Williamsszel, ám sikerült a grove-i istállónál elérniük, hogy elengedjék Bottast egy (egyelőre) egy éves szerződés erejéig.

Rosbergnek nincsenek kétségei Bottas kvalitását illetően


Rosberg 206 verseny, 23 győzelem és egy világbajnoki cím után akasztotta szögre bukósisakját. A világbajnok német pilóta szerint Bottasszal jó lóra tett volt csapata. „A Mercedes nagyon jó helyettesítőt talált a helyemre. De természetesen az még időbe telik, mire teljesen megszokja az új autót és a fejlesztéseknél és a beállításoknál nagyobb befolyással bír majd” – nyilatkozta Nico Rosberg.

A német pilóta azt is reméli, hogy volt csapattársa, Lewis Hamilton és honfitársa, Sebastian Vettel között az utolsó futamig tartó, nagyon éles csata alakul ki a világbajnoki címért, hiszen ez az, amit a rajongók is látni szeretnének.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: