DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Melyik pályákon megy legjobban a Ferrari?

Az istálló műszaki igazgatója a hat eltelt nagydíj alapján már kijelentheti: nincs olyan, hogy a Ferrarinak kedvező versenyhelyszín vagy körülmény. Az SF70H mindenhol kiválóan szerepel.

A 2017-es szezon egyharmada elmúlt, Ausztráliától Monacóig pedig különböző jellegű pályák széles skáláján megfordult a mezőny. A Ferrari hat alkalomból három győzelmet szerzett, és a másik három helyszínen is szállította a második helyet. Az SF70H tervezéséért felelős műszaki igazgató, Mattia Binotto megállapította: az idei Ferrari esetében nem beszélhetünk arról, hogy melyik pályákon szerepel jól.



„Az SF70H remekül illeszkedett minden körülményhez a hétvége folyamán az olyan pályákon, amelyek maximális aerodinamikai leszorítóerőt igényelnek. Valójában azonban kijelenthetjük, legalábbis az eddigiek alapján, hogy az autónk nagyon jól viselkedett minden típusú pályákon” – szögezte le a planetf1.com által idézett Binotto, hogy nem lehet olyan helyszínt megnevezni, amelytől a Ferrarinak tartania kellene.

A svájci-olasz szakember megismételte azt a Sebastian Vettel által is többször hangoztatott állítást, hogy a csapatnál egyelőre nem gondolkoznak a világbajnoki címben, hiába vezetik Monaco óta mindkettő összetettet. „Egyszerre csak egy lépéssel gondolkodunk előre, tisztában vagyunk a soron következő fejlesztések fontosságával. Pillanatnyilag nem nézegetjük a pontversenyt, hiszen még hosszú utat kell bejárnunk, a harc pedig csak a szezon utolsó szakaszaiban fog eldőlni. Egyszerre egy versennyel kell törődnünk, és ott megszereznünk a lehető legjobb eredményt."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: