DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ma tartja 40. születésnapi partiját a Williams

Az idei különleges év Frank Williams csapata számára, amely 1977-ben indult útjára: a nagy ünneplést pénteken rendezték meg Silverstone-ban, beengedett rajongókkal és világbajnokokkal.

Ha szigorú értelemben vesszük, május 8-án volt a Williams születésnapja: 1977-ben ekkor tartották a Spanyol Nagydíjat, az első versenyt, amelyen a Williams Grand Prix Engineering részt vett. A nagy ünneplés azonban akkor elmaradt, a partit június 2-re időzítették.

A Williams pénteken birtokba vette a silverstone-i pályát, ahova elhozta 40 évének számos versenygépét, korábbi és jelenlegi versenyzőit, valamint természetesen meghívta a brit sajtó színe-javát. Ráadásul beengedték a közönséget is: helyszíni jelentések szerint több mint 40 ezer néző látogatott ki a pályára…



Ami a különleges vendégeket illeti, a Williams hét világbajnoka közül a helyszínre látogatott Nigel Mansell, Damon Hill és Keke Rosberg, valamint a csapat korábbi futamgyőztesei, Riccardo Patrese és David Coulthard. Tiszteletét tette még Nico Rosberg is, aki pályafutása első négy évében szintén a grove-i istállónál vezetett, akárcsak Mark Webber. Több versenyző autóba pattant, hogy megtegyen pár kört Silverstone-ban: Lance Stroll a 2014-es FW36-ot, Karun Chandhok az 1992-es FW12B-t, Martin Brundle pedig a különleges hatkerekű FW08B-t vezette, amelynek versenyzésére sosem adtak engedélyt. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: