DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Visszaszóltak Hamiltonnak az IndyCarból

Az Indy 500 mezőnyének színvonalára tett megjegyzést a brit Alonso remeklése kapcsán. Tony Kanaan válaszolt neki néhány keresetlen szóval, emlékeztetve tavalyi vereségére is.

Annak ellenére, hogy a monacói versenyhétvégén Lewis Hamilton is elismerte, érdekli az Indy 500-on való részvétel, tett egy cinikus megjegyzést Fernando Alonso szereplésével kapcsolatban. Nem a spanyolt, hanem riválisait minősítette, mikor a kétszeres bajnok kvalifikációs eredményéről beszélt: „Ötödik helyen látni olyan versenyzőkkel szemben, akik egész évben ott vannak… hát, érdekes” – utalt az IndyCar felhozatalának színvonalára.



A nyilatkozat eljutott az amerikai mezőny tagjaiig is, akik közül a széria 2004-es bajnoka, a brazil Tony Kanaan vette fel a kesztyűt a brittel:

„Mit is mondhatnék? Ez az ember egy kétautós világbajnokságban vett részt tavaly, és második lett. Nem hiszem, hogy ezek után sok mindent mondhatna” – mondta a brazil Globónak Kanaan, emlékeztetve, hogy Hamilton alulmaradt Nico Rosberggel szemben 2016-ban. Az Indy 500 ötödik helyezettje Alonso kapcsán hozzátette: „Nagy öröm volt, hogy Fernando csatlakozott hozzánk. Alázatos, nem úgy, mint egyes kollégái, akik kommentárokat tettek.”

Ehhez kapcsolódik Alonso egy nyilatkozata, melyben szóvá tette, mennyire kevés győzelemre esélyes versenyző van a Formula-1-ben: „Úgy vélem, az F1 most nagyon egészséges, de még mindig nagy a különbség a csapatok között, és kevés a lehetőség improvizációra, valamint meglepetésekre. Többé-kevésbé tudni lehet, ki fogja nyerni a versenyeket” – mondta az EFE hírügynökségnek.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: