DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Bottas leírta a Red Bull esélyeit

Bár Daniel Ricciardónak sikerült átugrania őt az F1-es Monacói Nagydíjon, és Max Verstappen is szorongatta, a finn szerint az energiaitalosok nem lesznek sokáig részesei az élen folyó csatáknak.

Valtteri Bottas harmadik helyről kezdhette meg a hétvégi futamot, s bár egy remek rajttal lett volna esélye beleszólni az élen zajló csatába, végül egy Red Bullal szemben is alulmaradt. Amíg a finn és a Mercedes Max Verstappenre figyelt, Daniel Ricciardo mindkettejüket átugrotta, és zsinórban második alkalommal locsolhatta a pezsgőt a dobogó tetejéről. „Úgy vélem, ez csak most, Monacóban történt így, hiszen ez egyedülálló pálya” – idézte az Autosport Bottast azzal kapcsolatban, hogy a Red Bull valós fenyegetést jelenthet-e rájuk a szezon további részében.



„Itt minden a leszorítóerőről és a mechanikai tapadásról szólt, és hogy az autód jól viselkedjen a bukkanókon, valamint az irányváltásoknál. Előbb vagy utóbb vissza fognak térni az élre. Erős csapatról van szó, akik nagyon gyors autókat képesek előállítani, így nem szabad lebecsülnünk őket. De úgy vélem, Kanada trükkösebb lesz számukra” – mondta a finn, megerősítve Christian Horner Red Bull-csapatfőnök félelmeit.Bottas úgy véli, hogy dobogós esélyeit a gumik és a fékek hőmérsékletére való túlzott odafigyelés miatt veszítette el. „Csalódást keltő az eredmény, hiszen meglehetett volna a harmadik hely, de szerencsétlenebbek voltunk, mint a Red Bull és Ricciardo. Amikor beszorultam Sainz mögé, túlhevültek a fékjeim, miközben Daniel egyre másra futotta a gyors köröket. A tempójuk is jó volt, tudtuk, hogy kihívást jelentenek majd. Meglátták a lehetőséget, és kihasználták, ezért vagyok csalódott, hogy csak ennyin múlt.”

A finn kitért időmérős eredményére is: mindössze 45 ezreddel kapott ki a pole-t megszerző Kimi Raikkönentől. „Szerintem ez volt életem legjobb időmérős köre. A vasárnap teljesen másképpen alakult volna, ha öt századdal gyorsabb vagyok, de már nincs értelme ezen rágódni.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: