DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettel pályafutásának közel legjobb kezdése

Sebastian Vettel egészen kiváló idénykezdésen van túl idén, három győzelem és három második hely. Négy világbajnoki címének évei közül mindössze egyszer indította jobban a szezont.

A német ász fantasztikus teljesítményt nyújt idén a Ferrarival és ezúttal az olasz versenyautó is partner ebben. Köszönhetően Hamilton időnkénti gyengélkedésének is immáron 25 pont előnyt kovácsolt magának a négyszeres világbajnok és minden pályán a győzelemért harcolt eddig, háromszor meg is szerezte.

Ennek ellenére Vettel nem gondol egyelőre a világbajnoki címre, ez érthető is, mivel az évad harmada sem telt még el. A rivális csapat főnöke, Toto Wolff is egyértelműen a németet nevezi már meg elsőszámú jelöltként az idei világbajnokság megnyerésére. „Ez nem számít még. Úgy vélem, nem is nagyon fogom nézegetni az állást nagyjából a nyári szünetig” – kezdte nyilatkozatát Sebastian Vettel.

„Minden egyes versenyen a legjobbadat akarod nyújtani, ahhoz nem kell nagy géniusznak lenni, hogy tudjad, ha megnyered az összes versenyt, akkor a világbajnoki címet is besöpröd. Ha innentől ezt meg tudnánk tenni, nem kellene a számokat nézegetnünk, de természetesen ezt szinte lehetetlen lenne teljesíteni” – folytatta okfejtését a négyszeres világbajnok.

Vettel kiválóan kezdett, de még nem gondol a vb-címre


„Ahogy korábban is mondtam, ha lehetőségünk van a dobogóért autózni, akkor megpróbáljuk, ha pedig megvan a lehetőség nyerni, akkor a győzelemre fogunk hajtani. A csapat és én is ezt akarjuk. Minden napot élvezni akarunk és nem feltétlenül a pontokkal törődni” – zárta gondolatmenetét Sebastian Vettel.

A német ász pályafutása második legjobb kezdését produkálta eddig idén az első hat futamot figyelembe véve, 129 egységet gyűjtött eddig össze. Mindössze egyszer, 2011-ben ért el jobbat, 143 pontot, abban az évben szerezte második vb-címét.

Sebastian Vettel szerzett pontjai hat futamot követően az elmúlt években:

2017: 129 pont (Ferrari)
2016: 60 (Ferrari) 
2015: 98 (Ferrari) 
2014: 45 (Red Bull) 
2013: 107 (Red Bull) 
2012: 73 (Red Bull) 
2011: 143 (Red Bull) 
2010: 78 (Red Bull) 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: