DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Jövőre korábban indul az F1-es szezon

Nem kell annyit várni az első versenyre – és ennek következtében a tesztekre sem – 2018-ban, mint idén: csak a Liberty Mediának kell rábólintania az Ausztrál Nagydíj új időpontjára.

Idén március 26-án, a hónap utolsó hétvégéjén tartották az F1-es Ausztrál Nagydíjat, később a megszokottnál: 2016-ban egy, 2015-ben két héttel korábban indult a szezon, mint a mostani. Jó hír azonban a rajongóknak, hogy 2018-ban nem kell olyan sokat várni az idénykezdetre, az időpont újra a hónap közepére kerül át.



A melbourne-i versenyt rendező Australian Grand Prix Corporation március 18-ra tűzte ki a 2018-as nagydíj időpontját, hogy elkerülje az ütközést az ausztrál futball-liga fordulójával. A szervezők főnöke, Andrew Westacott elmondta, tárgyalásban állnak a Liberty Mediával, és bizakodó, hogy rábólintanak a preferált dátumra.

„A szezon első versenye Melbourne-ben lesz, a FOM-mal együtt rajta vagyunk a dátumon. A kívánságunk az, hogy március 18-án legyen, ha pedig nem lehetséges, akkor március 25-én. A kettő dátum valamelyike lesz” – fogalmazott Westacott a Fairfax Mediának. Az Ausztrál Nagydíj szerződése 2023-ig szól, és hagyományosan ez az idény első versenye.

Ha az évadnyitó előrébb kerül, valószínűleg a tesztek időpontja is módosul, és nem kell február legvégéig várni a mezőny első találkozójára, ahogyan idén.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: