DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Jos Verstappen: Miért dühös Max?

Apja fejtette ki, miért hozta ki a fiatal hollandot a sodrából a balszerencsés monacói gumitaktika. A nyughatatlan Verstappen visszanézte a nagydíjat, csak hogy megértse, mi miért történt.

„Nagyon csalódott vagyok” – nyilatkozott a Red Bull ifjú versenyzője a Monacói Nagydíjat követően. Verstappen a negyedik helyről indult a hercegségben, de csak egy pozícióval hátrébb végzett: pontosan az történt vele, mint Kimi Raikkönennel a Ferrarinál, a stratégia miatt pozíciót veszített csapattársával, a dobogón végző Ricciardóval szemben, aki tovább maradt kint ultralágy gumikon.

„Meg tudom érteni, miért dühös Max” – mondta a versenyző édesapja, Jos Verstappen a holland Ziggo Sportnak. „A legjobban az dühítette fel, hogy Sainz mögé tért vissza pályán, és többé nem tudta kontrollálni a saját tempóját.”



Az ex-F1-es szavaiból úgy tűnik, Max Verstappen sértődötten reagált a történtekre: „A verseny után Helmut Marko és Christian Horner felkeresték őt, és beszélgettek a szituációról. De ez egyben Max dolga is, az ilyen ügyeket magának is intéznie kell. Max könnyen túl tudja tenni magát rajta, de az egész mélyére akar ásni a mérnökével. Újra meg akarja nézni a versenyt, és azután beszélni róla. Aztán lezárja az ügyet” – célzott arra, hogy Verstappen nem éri be egy kézlegyintéssel, és alaposan ki akarja vesézni, hogyan és miért történt, ami.

„Szívás, hogy ez történt vele, de erősebbé fogja tenni. Nem vált be neki, ilyen szerencséje volt. Véleményem szerint Max nagyon jól szerepelt az utóbbi néhány futamon, erős volt a kvalifikációkon, és egyetlen hibát sem követett el. Itt Monacóban is fél másodperccel volt gyorsabb Ricciardónál. Remek szellemben van, szüksége van az alkalmas pillanatra, de el fog még jönni az ő ideje” – summázta az idősebb Verstappen, hogy fia újabb leckét vett a Formula-1 szövevényes világában.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: