DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Button sejti, kiket szerződtetett jövőre a McLaren

A brit pilóta dicstelenül, Pascal Wehrlein falba állításával fejezte be a Monacói Nagydíjat, és könnyen lehet, hogy F1-es pályafutását is. Most viszont csapata pilótáiról elmélkedett.

Hosszas várakozás után Stoffel Vandoorne idén végre megkapta a lehetőséget a McLarentől, és az egész idényt a csapatnál tölti. Noha tavaly, bemutatkozása alkalmából tizedik helyen vitte célba az MP4-31-est, sajnos a belga versenyző idei éve eddig igencsak felejthetően alakult. Amíg a teszteken és a szezon elején folyamatosan motorhibák hátráltatták, Barcelonában Felipe Massával való ütközése miatt kellett feladnia a versenyt, Monacóban pedig az időmérőn és a futamon is összetörte az autóját, nulla ponttal távozva a hercegségből.



Vandoorne természetesen lojális a McLaren felé, és ez fordítva is igaz, ráadásul nem is várakozik senki szélárnyékban a wokingiaknál, hiszen az F2-be idén fellépő Nyck de Vriesre még ráfér a fejlődés – bár a monacói sprintfutamon megszerezte első győzelmét a sorozatban. Csapattársáról, Fernando Alonsóról köztudott, hogy év végén lejár a szerződése a csapatnál, és nemrég kifejtette, hogy a Mercedes, a Ferrari, vagy akár a Renault is szóba jöhet következő állomásként.

A Monacóban őt helyettesítő Jenson Button úgy tűnik már tud, legalábbis sejt valamit a McLaren pilótapolitikájával kapcsolatban. „Szerződésem van a csapattal 2018” – idézte a thisisf1 2009 világbajnokát. „Úgy vélem, én vagyok az egyetlen pilóta a McLarennél, aki szerződéssel rendelkezik.” Amikor rájött, hogy szavai félreérthetőek, hozzátette: „Nem veszem biztosra, ez csak egy megérzés, nem pedig tény. Majd meglátjuk.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: