DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Vettel innen csak elveszíteni tudja a vb-címet?

Nem akárki, hanem egy korábbi F1-es pilóta, a jelenlegi szakértők egyik legelismertebbike nyilatkozta ezt - pedig a német előnye mindössze egy futamgyőzelemnyire rúg.

Ami a Ferrarinak összejött, a Mercedesnek elúszott Monacóban: a Scuderia első sorból indulva aratott kettős győzelmet az idei szezon hatodik futamán, az elmúlt három év világbajnoka azonban még a dobogóra sem tudott állni, hiszen Valtteri Bottas a negyedik, Lewis Hamilton pedig a hetedik pozícióban zárt. A Scuderia ezzel az eredménnyel tizenhét pontos előnyre tett szert legfőbb riválisával szemben, Vettel fórja azonban nagyobb, már 25 pont, azaz éppen annyi, amennyi egy futamgyőzelemért jár.



Martin Brundle, a Sky Sports szakértője és szakkommentátora úgy látja, a négyszeres bajnok innen már csak elveszíteni tudja a bajnokságot. „A Mercedesnek gyorsan találnia kell valamit – ez a bajnokság Vettel kezében van, és már csak elveszítheti” – fogalmazott a brit. A brackley-i és a maranellói istálló idén egyaránt három-három győzelmet szerzett, ám a Mercedesnél úgy fogalmaztak, hogy sokkal nehezebb megtalálni az ideális beállításokat a W08-ason, és a gumimelegítéssel is többször problémájuk akadt ebben az évben.

„Bármilyen eszközt is vetnek be, a Mercedesnél nem igazán értik, hogy mi a helyzet, viszont a Ferrari igen” – idézte a Sky Paul di Restát, a Force India korábbi, a Német Túraautó Bajnokság jelenleg 13. helyén álló pilótáját. „Meg tudják jósolni, hogy mi fog történni, nagyon sokoldalúan bánnak a gumikkal, különösen ami az első abroncsokat illeti” – tette hozzá a skót.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: