DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Alonso máris előretervezget

Az indianapolisi kitérő után Fernando Alonso azonnal belevetette magát a Formula-1-es mindennapokba, máris a következő nagydíjra, Kanadára készül. Beszélt arról is, mit vár a következő futamtól és Monacót is megemlítette.

A Monacói F1-es Nagydíj egyik leghatalmasabb poénja volt, amikor Alonsót élőben összekapcsolták rádión a rajt előtt az autójában őt helyettesítő Jenson Buttonnal. A spanyol arra kérte brit kollégáját, hogy vigyázzon az autójára, Button azonnal beszólt, hogy jó, majd belevizel az ülésébe. Végül annyira nem sikerült a versenyautó megóvása, ugyanis a Wehrleinnal való ütközésben Button bal első kereke is kitört, így feladni kényszerült beugrófutamát.

Egy három helyes rajtbüntetést is kapott emiatt Jenson, amit vélhetően sosem kell majd letöltenie, mert többször hangoztatta a 2009-es világbajnok, hogy egyszeri beugrásról volt szó. Alonso azonban nem bánta meg, hogy Amerikában versenyzett a legutóbbi hétvégén. „Lépten-nyomon kérdezgetik tőlem, hogy tudtam lecserélni Monacót az Indy 500-ra, amikor ez lett volna a legjobb lehetőség a csapatnak a pontszerzésre” – kezdte elemzését Fernando Alonso.

 

Alonso már Kanadára készül


„Ott már kétszer is győztem, kétszeres világbajnok vagyok. Monacóban legjobb esetben hatodik-hetedik, netán az ötödik helyért harcolhattam volna, ez kicsit sem ér fel azzal az érzéssel, hogy Indianapolisban versenyezhetsz. Nem hiányzott Monaco egy kicsit sem a végeredmény ellenére sem. Kanadában további javulást várok a csapattól, az autó egyre jobb és jobb. Barcelonában hetedikek voltunk az időmérőn, Monacóban is voltak biztató jelek. Az évad második felében egészen biztosan versenyképesebbek leszünk és némi részsikernek is örülhetünk” – tette hozzá a kétszeres világbajnok spanyol pilóta.

A sors iróniája, hogy Monacóban és Indianapolisban összesen három McLaren-Honda rajtolt vasárnap, mindhárom kiesett, de kizárólag Alonso versenyautója állt meg technikai hiba miatt, ugyanis Button és Vandoorne karambol miatt estek ki. Némi javulás a megbízhatóság terén is talán tapasztalható már az F1-es Hondánál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: