DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Történelmi mélyponton a McLaren

Újabb kettős kiesést könyvelhetett el a McLaren-Honda istálló a hétvégi Monacói Nagydíjon, ezzel folytatódott idei borzalmas szezonjuk. A statisztikák szerint is történelmi mélyponton a csapat.

Soha ezelőtt nem történt még ilyen a McLaren istálló történetében, hogy az első hat futamon zsinórban pont nélkül maradjanak, pedig voltak már mély gödörben a wokingiak, de ennyire a jelek szerint még soha. Hihetetlen mélységbe zuhant a szebb napokat látott istálló, ahol többek között Emerson Fittipaldi, Hunt, Lauda, Prost, Senna, Hakkinen és Hamilton is világbajnoki címet szerzett.

Többször is közel jártak már a pontszerzéshez idén, de végül mindannyiszor kicsúszott a kezükből. Alonso Ausztráliában és Kínában pontszerző helyről esett ki technikai hiba miatt, Spanyolországban pedig a rajt utáni koccanás miatt esett vissza igen jó helyről. Vandoorne pedig legutóbb Monacóban tartotta a kezében az utolsó pontot érő helyezést, ám a verseny hajrájában nekicsúszott a védősávnak és így ez a pontocska is elúszott.

Vandoorne sem tudott végül pontot szerezni


Monacóban idén először mindkét McLaren bejutott a Q3-ba, ezzel is bizonyítva, hogy az erőforrás a wokingiak legnagyobb rákfenéje. Vandoorne a kopott szuperlágy gumikat hibáztatta a baleset miatt. „Nehéz volt a szuperlágyakat felmelegíteni az újraindítás előtt, ráadásul Perez és Massa nem sokkal korábban váltottak friss ultralágyakra. Korábban kellett fékeznem, Sergio pedig berepült mellém, kicsit meg is lökött. Sajnos az egyes kanyarban összeértünk. Nagyon sajnálom, hogy nem sikerült pontot szereznünk ezen a hétvégén” – nyilatkozta a belga pilóta.

Hogy mennyire nehéz időket él át a McLaren az utóbbi években, a legutóbbi negatív rekordot két évvel ezelőtt, 2015-ben élte át a gárda, ám akkor éppen Monte Carlóban megtört az átok, Button a két pontot érő 9. helyen ért célba a gyenge McLaren-Honda formációval. Idén ezt is sikerült alulmúlni. Vajon meddig tart még a wokingiak vesszőfutása?

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: