DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Sokra viheti Hülkenberg a Renault-val?

Erre a kérdésre kereste a választ Alain Prost, a francia gárda nagykövete. A négyszeres bajnok mellett Nico Hülkenberg is megszólalt, és elmondta, mi a célja a Renault pilótájaként a közeljövőben.

A német pilóta jóvoltából már szerzett néhány pontot a Renault, és ennek köszönhetően a francia istálló a hetedik a pontversenyben, és nincs sokkal lemaradva a Toro Rosso és a Williams mögött. 

A némettel szemben a Renault-hoz érkezésekor nagy elvárásokat állítottak fel, és úgy tűnik, Nico egyelőre állja is a sarat, mivel Palmerrel ellentétben ő már három futamot a pontszerző helyek egyikén fejezte be.

Alain Prost is elismerően nyilatkozott Hülkenbergről: „Nico nagyon fontos ebben a projektben. Ő pontosan az, aki a Renault-nak kellett. Ő egy igen sármos és erős karakter, aki a csapatot egyre jobbá és jobbá teheti.”

 hülkenberg-monaco-2017-2



A francia a következő célokat fogalmazta meg: „Mindannyian gyorsan akarunk fejlődni, de ugyanakkor óvatosnak is kell lennünk. Nagyon jól ismerem az F1-et, és itt nem tűzhet ki az ember elérhetetlen célokat maga elé.”

Prosthoz hasonlóan Hülkenberg is egyetért a fenti gondolatokkal a célkitűzésekkel kapcsolatosan: „Ez egy rendkívül fontos gondolat a karrierem szempontjából. Hiszek ebben a projektben, és azért akarok velük dolgozni, hogy győzelmeket és bajnoki címet szerezzek. Azt hiszem, ez reális is, annak ellenére, hogy a motorsportban semmire nincs garancia.”

„Ennek a csoportnak megvannak az előfeltételei és az anyagi lehetőségei is mindehhez” - zárta gondolatait az okokkal a német.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: