DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

„Ne süllyedjen az F1 szocializmusba”

A sportág napirendre tűzte a bevételek igazságosabb szétosztását a csapatok között. A kisebb istállók mind többet akarnak, Gene Haas azonban elismeri: a nagyoknak jogosan jár magasabb összeg.

A Formula-1 jelenlegi bevétel-elosztási modellje a mezőny élcsapatainak kedvez, és háttérbe szorítja a kisebb alakulatokat, akik a tortából csupán apró szelettel részesülnek. A Liberty Media már kijelentette, új, igazságosabb szisztémát akar kidolgozni, hogy a sport kifizetődőbbé váljon résztvevői számára. A Haas tulajdonosa, Gene Haas egyetért a törekvésekkel, de figyelmeztetett is.



„Az alapján, amit én látok, mindent helyesen csinálnak. Úgy tűnik, sok ötletük van, köztük nagyon pozitívak is, mint a weben levő videókra vonatkozó szabályok enyhítése” – kezdett Haas a Speed Week lapnak a Liberty általános tevékenykedésével, majd áttért a bevételek kérdésére: „Új csapatként minden extra összeget szívesen fogadunk.”

„Ugyanakkor óvatosnak kell lennünk. Egyes csapatok az elejéből már 50 éve itt vannak, ezért jogosan jár nekik nagyobb rész a bevételekből. Nem azt mondom ezzel, hogy a mezőny végi istállók nem érdemelnek több pénzt, de a helyzet pont olyan, mint az élversenyzőké, akik jogosan keresnek többet, hiszen ők nyerik a versenyeket. Nem szabad szocializmusba süllyednünk” – összegezte Gene Haas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: