DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Ferrari: Pilótáink bajnokként teljesítettek

Maurizio Arrivabene és csapata kihozta a maximumot a hétvégéből, hiszen pilótáik az első két pozícióban végeztek a Monacói Nagydíjon. A csapatfőnök az előző fordulót értékelte.

Monaco utcáin tehát taroltak a "vörösök" versenygépei. Alonso és Massa kettőse óta - 2010 - nem volt rá példa, hogy mindkét Ferrari az első két pozícióban végezzen. Az olaszok idei összeszedettségét jelzi, hogy ezt éppen az F1 egyik legnehezebb pályáján, a monacói aszfaltcsíkon vitték véghez.

„Az 1-2 nagyszerű eredmény az egész csapatnak, egy olyan pályán, ahol az autó és a pilóta képességei is egyaránt számítanak” - kezdte lelkesen a Ferrari csapatfőnöke.

 ferrari-1-2-monaco-2017



Arrivabene Raikkönennel kezdve pilótái teljesítményét méltatta: „Mindkét versenyzőnk bajnokként teljesített. Az első helyről rajtolva Kimi vezette a versenyt egészen a bokszkiállásig, ami egyébként a tervezett körben volt.”

Az olasz szakember Vettel mellett sem ment el szó nélkül: „Seb néhány körrel később állt ki, hogy Ricciardo előtt maradhasson. Az ő köridői kivételesek voltak az ultralágy gumikon - amiken egyébként jó sok kört meg is tett. Ez jelzi, hogy a Pirelli remek minőségű abroncsokat készített. Sajnos Kimi ekkor túl sok időt töltött a lekörözöttek mögött.”

„A legfontosabb, hogy nagyon kemény munkát fektettek bele ebbe az eredménybe a srácok - és ez is mutatja, hogy az autót mennyire jól megterveztük Maranellóban. Most már itt az idő, hogy a közelgő Kanadai Nagydíjra koncentráljunk” - zárta pozitív gondolatait Arrivabene.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: