DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Wolff: Úgy viselkedik az autónk, mint egy díva

A Mercedes F1-es csapatfőnöke szerint a címvédő istálló már többször megmutatta, hogy képesek felülkerekedni a problémáikon – ugyanakkor most más okozza a gondot, mint két éve Szingapúrban.

Az elmúlt három szezon a Mercedes dominanciájáról szólt a Formula-1-ben, s bár idén egyelőre a Ferrari komoly kihívójuknak tűnik – sőt, többé-kevésbé inkább a maranellóiak tűnnek az erősebbnek –, azért a világbajnok egylet 2017-ben is roppant versenyképes konstrukcióval állt elő.

hamilton-monaco-mercedes-szombat-2



Éppen ezért meglepő, hogy Monacóban egyelőre borzalmasan szenvedtek: különösen Lewis Hamilton révén, aki mindössze a 13. helyről vághat majd neki a vasárnapi versenynek. A csapatfőnök Toto Wolff elismeri: valóban nehéz normális működési tartományba hozni az idei autót.

„Azt hiszem, megmutattuk, hogy az autónk időmérőn és versenyen is gyors tud lenni. Ugyanakkor úgy tűnik, kicsit úgy viselkedik, mint egy díva, ha a megfelelő tartományba akarjuk hozni” – idézi Wolff szavait a Motorsport.com. „Látható, hogy apróságok miatt kerülhet ki az ideális tartományból, s ezen kell úrrá lennünk. Nagyszerű csapatunk van, akik a múltban bizonyították már, hogyan tudják kielemezni és értékelni az adatokat, hogy a hétvége során folyamatosan fejlődjünk. Ez volt az egyik erősségünk. Szingapúr után ez a második ilyen hétvégénk, amikor az elejétől kezdve szenvedünk.”

Wolff hozzátette: a 2015-ös szingapúri kisiklás után hamar talpra álltak, és győzelemmel tértek vissza, s bár bízik benne, hogy ezúttal is ez lesz a helyzet, azt ő is beismeri, hogy egyelőre még nem tudták teljesen megfejteni a gumikkal kapcsolatos problémáik okát.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: