DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Wehrleinra további vizsgálatok várnak

Úgy érzi, jól van az elsőre ijesztőnek tűnő monacói balesete után, de a jövő héten azért újabb vizsgálatoknak vetik alá. A Sauber német F1-ese egyértelműen Buttont tette felelőssé a történtekért.

A Monacói Nagydíj egyik legemlékezetesebb és néhány pillanatig legijesztőbbnek tűnő jelenete volt, amikor Pascal Wehrlein Sauberje az alagút előtt a szalagkorlátnak dőlt. A német sokáig ki sem tudott szállni az autóból, de végül saját lábán hagyta el az incidens helyszínét. Az orvosok szerint rendben van Wehrlein, de azért a következő napokban ismét megvizsgálják majd.

wehrlein-sauber-monaco



„Remélem, rendben vagyok. Ismét fejjel értem a szalagkorláthoz, ezért jövő héten újabb vizsgálat vár a hátamra” – nyilatkozta a pilóta a Crash.net szaklap hasábjain. „Meglátjuk, mindenesetre ijesztő volt. A fékek elkezdtek füstölni, én meg nyilván nem tudtam kimászni az autóból. Pedig ez volt az egyetlen célom, amikor megláttam, hogy füstöl az autó. Magamtól nem tudtam kiszállni. Úgy tűnik, rendben vagyok, de a korábbi sérülésem miatt még nem lehetek biztos benne.”

Afelől szemernyi kétséget sem hagyott a korábbi DTM-bajnok, hogy szerinte ki a felelős a balesetért: „Button a semmiből érkezett. Abban a kanyarban egyértelműen képtelenség előzni. Ostoba manőver volt.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: