DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Vettel és Ricciardo nyert, Raikkönen vesztett a taktikával

Sebastian Vettel kiváló taktikával előzte meg csapattársát és megnyerte a Monacói Nagydíjat. Ricciardo is elégedett, hogy több helyet előrejött, Raikkönen viszont mérhetetlenül csalódott a második helye miatt.

Sebastian Vettel a kerékcserék idején két körrel tovább kint tudott maradni, mint Kimi Raikkönen, ebben az időszakban kétszer futott körrekordot, a csere után pedig az élre jött vissza a német, ezzel nyerte meg a versenyt. 2001 után, 16 év szünetet követően győzött a Ferrari Monte Carlóban, ráadásul 2010 óta most először ünnepelhet a Scuderia kettős győzelmet a Formula-1-ben.

„Próbáltam a rajtnál az élre kerülni, de nem sikerült olyan jól, így maradtam második. Rendkívül szoros futam volt. Türelmesnek kellett lennem, a gumik az első etapban néha elkezdtek csúszkálni, aztán belefutottunk a lekörözöttekbe is, Valtteri pedig nagyon jött rám. A kerékcseréknél kaptam egy második esélyt, éreztem, ha lehet valamikor nyerni, akkor ez az egyetlen lehetőségem, élni is tudtam vele. Onnantól ellenőrzésem alatt tartottam a futamot, bár a Safety Car után zűrös volt a helyzet, visszahűltek a gumik és a fékek is, Daniel neki is ment a falnak az egyes kanyarban. Fantasztikus munkát végzett a csapat, nagyon köszönöm a Ferrarinak, óriási eredmény. Nem készültünk előre ezzel a taktikával, csak azt akartuk, hogy lerázzuk a többieket, ez sikerült” – nyilatkozta a győztes, Sebastian Vettel.

Vettel taktikai győzelmet aratott Raikkönen előtt


„Nincs igazából, mit mondanom. Nyilván így is második lettem, de ez most nem esik jól, néha előfordul az ilyen. Már a következő futamra tekintek előre. Meg kell hagyni, kicsit többre vágytam ma” – szomorkodott Kimi Raikkönen, aki az első rajtkockáját nem tudta győzelemre váltani, de a második hely így is az övé lett Vettel mögött.

„Boldog vagyok az eredményemmel. Tegnap úgy éreztem, hogy sokkal több lett volna bennem, nem tudtam megmutatni, mire lettem volna képes. Amikor Max és Bottas kiment, enyém lett a pálya, több kiváló kört is megfutottam, ezzel nyertem pozíciókat. A biztonsági autó után egyáltalán nem volt élvezetes, amikor eltaláltam a falat, nem tudtam, hogy megsérült-e a kocsim. Bottas próbált is előzni kívülről, de visszavertem. A Safety Car után olyan, mintha jégen autóznál. Nem volt mókás pillanat, de nagyon örülök, hogy megmaradt végül a harmadik helyem” – nyilatkozta örömmel Daniel Ricciardo.

Vettel végül hozzátette, hogy még kiélvezik a győzelmet, de utána máris Kanadára fordítják figyelmüket, ahol véleménye szerint a Ferrari megint igencsak jó lehet, próbálják megtartani a lendületet. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: