DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen: Borzalmas eredmény, többet vártam

Max Verstappen egyértelműen csalódott a Monacói Nagydíj után. A holland nem elégedett az ötödik hellyel, és egyetlen pozitívumot talált csak a hétvégében: be tudta fejezni a versenyt.

A Red Bull pilótája az ötödik helyen ért célba, végig beragadva autózott Valtteri Bottas mögött. A holland csapattársa, Ricciardo ráadásul mindkettőjüket átugrotta úgy, hogy tovább maradt kinn a pályán - egyedül gyorsabb köröket autózott, mint Bottas és Verstappen.

Az energiaitalosok versenyzője negatív hangnemben kezdte értékelését: „Nagyon csalódott vagyok, hogy egy ilyen tiszta hétvégén, ahol minden jól alakult, nem sikerült dobogóra állnom. De a versenyzés ilyen.”

 verstappen-monacoi-futam-2017



Verstappen elmondta, ő kihozta a maximumot a versenyből: „Mindent megpróbáltam, közel tudtam kerülni Bottashoz. Lehet mondani, hogy túl korán jöttünk ki, és tovább is maradhattunk volna, de ezt a futam után mindig könnyű mondani.”

„Bár a biztonsági autó után friss gumikon voltam, lágyabbakon, de a széles autók, és a piszkos levegő miatt nem tudtam előzni, és nem volt valós esélyem az előzésre” - folytatta csalódottan a holland.

„77 kört mentem ma forgalomban, ami annyira nem élvezetes, és nem tudtam úgy nyomni. Legalább be tudtuk fejezni a versenyt, ami a mai nap legnagyobb pozitívuma” - zárta élesen gondolatait a Red Bull versenyzője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: