DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Raikkönen: Nem tudom, miért akkor hívtak ki

A Ferrari finn pilótája nem hibáztatja a csapat stratégáit az elveszített monacói győzelem miatt, ugyanakkor keresni fogja a válaszokat arra, hogyan került a végül győztes Sebastian Vettel mögé.

Kimi Raikkönen indulhatott a pole-ból a Monacói Nagydíjon, s a verseny első szakaszában vezetett is csapattársa, Sebastian Vettel előtt. A 2007-es vb-győztes azonban korábban állt ki, s ezúttal ez nem bizonyult nyerő lépésnek, német kollégája ugyanis elé tért vissza a maga kerékcseréje után. Vettel tagadta, hogy csapatutasításról lett volna szó, s bár erről Raikkönen sem beszélt, a korai bokszlátogatást ő sem érti:

raikkonen-monaco-ferrari-raceday-1



„Nem tudom, miért akkor hívtak ki a bokszba, épp csak célba tudtam érni. Biztos megvoltak az okaik, ahogy minden más versenyen, de nem igazán tudom ezt megválaszolni. Nem tudom, pontosan mi történt, csak azt, hogy kettős győzelmet arattunk, én pedig gyengébb eredményt értem el, mint amiben reménykedtem.”

A finn pilóta ugyanakkor nem hibáztatja csapatát, s nem gondolja, hogy Vettelt favorizálták volna vele szemben: „Versenyző vagyok, azt csinálok, amit akarok. Le is állíthatom az autót, ha azt szeretném. Csapatként dolgozunk, hiszek a többiek munkájában, mindig igyekszünk a lehető legjobban elvégezni a feladatainkat.”

Csapatként az 1-2 volt a célunk, ezt meg is kaptuk, de részemről jobban is elsülhettek volna a dolgok. Meg fogjuk beszélni: biztos vagyok benne, hogy ennek is van oka, ahogy minden másnak az életben.” – fogalmazott Raikkönen, hozzátéve: miután Vettel elé került, már csak be akarta hozni a célba az autót, mivel sem nyerni-, sem veszítenivalója nem volt már.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: