DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Kvjat Perezt hibáztatja az ütközésért

„Teljesen elkeseredett próbálkozás volt” – fogalmazott az orosz pilóta, aki a mexikói előzési kísérlete miatt volt kénytelen feladni az F1-es Monacói Nagydíjat. Perez is elmondta a saját álláspontját.

Danyiil Kvjat és Sergio Perez a monacói futam hajrájában értek össze: a Force India pilótája megpróbált bevetődni orosz ellenfele mellé, ám végül mindketten kénytelenek voltak feladni a versenyt. A Toro Rosso versenyzője nem rejtette véka alá, hogy teljes mértékben a mexikóit hibáztatja a történtekért:

„Én csak a saját munkámat végeztem, próbáltam célba érni, a hétvégén történtek után elégedett lettem volna a kilencedik hellyel. Nyilván tudtam, hogy Perez frissebb gumikon van, és láttam, mit csinált Vandoorne ellen, szóval azt gondoltam: ’oké, ez a srác most nagyon makacs’” – nyilatkozta Kvjat a leintést követően.

„Ezért végig védtem az ívemet, aztán viszont nagyon messziről próbált megérkezni: azt sem láttam, hogy jön. Éreztem, hogy eltalált, és ezzel vége is volt a versenyemnek. Megpróbált úgy bevetődni mellém, mintha PlayStationön játszanánk, de ez nem így megy. Nagyon csalódott vagyok, teljesen elkeseredett próbálkozás volt ez a részéről.”

Természetesen Perez – akinek ezzel megszakadt 15 nagydíj óta tartó pontszerző sorozata – is elmondta, hogyan látja az eseményeket: „Alapvetően már az első körtől olyan volt a versenyem, mint egy rémálom. Volt egy apró ütközésem az első szárnyammal, ami alaposan behatárolta a lehetőségeimet. De így is felzárkóztunk, sikerült megelőznöm Lance-t és Jolyont, amihez komoly kockázatokat kellett vállalnom.”

„Aztán a végén frissebb gumikon találtam magam, így két másodperccel gyorsabb voltam, mint Kvjat és Grosjean. Megláttam egy rést, le is csaptam a lehetőségre, de sajnos nem volt elég hely, ezért összeértünk, amely miatt mindkettőnk futama tönkrement. De ha őszinte akarok lenni, amikor friss gumikon tizedikként haladtam, tudtam, hogy nem fogok boldogan hazamenni, ha meg sem próbálom, ezért mindent beleadtam.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: