DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Hamilton elégedett, Button viszont ütközött

Lewis Hamilton a 13. helyről kiváló versenyt futott és a 7. helyig verekedte előre magát. Jenson Button beugrása nem sikerült jól, a bokszutcai rajt után nehéz verseny, majd karambol Wehrleinnal.

Hamilton nem számított ilyen jó eredményre, örült volna annak is, ha 1-2 pontot begyűjt Monacóban. „Nekem vannak a legokosabb stratégáim, ők mondták, hogy a legjobb esetben a 10. hely lehet meg. Pozitív mentalitással indultam ma neki, keményen nyomtam és nagyon boldog vagyok az eredménnyel” – nyilatkozta a 7. helyezett Lewis Hamilton, akinek egyedül az eshetett ma rosszul, hogy Vettel végül megverte Raikkönent.

Hamilton kihozta a lehető legtöbbet ebből a futamból


„Ma reggel borzalmasan éreztem magam, amikor idejöttem, eleve nem is aludtam túl jól. Ez az erős pontszerzés viszont visszahozta az életkedvemet, boldogan távozhatok Monacóból. Az ultralágy gumik nem igazán működtek nekem, a szuperlágy sokkal jobban viselkedett, de az autót egész hétvégén nagyon nehéz volt vezetni” – tette hozzá a háromszoros világbajnok.

Button támadott, Wehrlein ráhúzta, inkább tűnt a brit hibájának az eset

Jenson Button beleépítette Pascal Wehrlein Sauberjét az alagút előtti gumifalba, az ütközéstől a McLaren bal első kereke is kitört, így nem látta meg a kockás zászlót a beugrófutamán 2009 világbajnoka sem. „Belülre mentem, úgy gondoltam, hogy eljött az idő az előzéshez, de aztán észleltem, hogy ő egyáltalán nem látott engem. Már említettem a csapatnak és az FIA-nak is, hogy ezeket az autókat nehéz meglátni, ha hátulról érkeznek. Már túl késő volt visszavennem. Soha ezelőtt nem láttam még ilyet, hogy egy autó így az oldalán landoljon. Fernandónak elmondom majd, hogy az autó egyértelműen javulgat. De most az a legfontosabb, hogy Pascal (Wehrlein) rendben van” – nyilatkozta Jenson Button. Wehrlein egyébként Buttont tette felelőssé a balesetért, szerinte buta manőver volt egy olyan helyen, ahol nem lehet előzni.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: