DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

„Feltartás? Hamilton volt a legrosszabb”

Monacóban a szűk és rövid pálya miatt gyakran szólnak be egymásnak az időmérő után feltartás miatt. Most Lewis Hamilton kapta meg a magáét még egy Q2-ben bemutatott manővere miatt.

A Haas pilótája, Kevin Magnussen szerint a feltartók közül Lewis Hamilton volt a legrosszabb az időmérő edzésen. A szabadedzések során Magnussen nagyon erős tempót mutatott és éppen egy elég erős kört futott, amivel bejuthatott volna az utolsó szakaszba is, ám ekkor Danyiil Kvjat és Hamilton is feltartották a dánt, így tizenharmadikként végezte.

A büntetések miatt a 11. pozícióból startolhat egyébként, de így is több lehetett volna a szombati napjában. „Lewis volt a legrosszabb, de nem ő volt az egyetlen. Az utolsó kanyarban hibázott, aztán hűteni akarta a gumijait. Elég nagy távolság volt előtte, nem kellett visszavennie” nyilatkozta Magnussen.

Magnussent Kvjat és Hamilton is megakasztotta


„Éppen olyan körön voltam, amivel a Q3-ba kerülhettem volna, de így vissza kellett vennem nekem is, mert előttem lassított. De mondom ismét, nem ő volt az egyetlen” – tette hozzá a dán pilóta. Kevin Magnussen szerint az is nehezítette a forgalmi helyzetet, hogy a pilótáknak nagyon lassú kivezető kört kellett teljesíteniük, hogy megóvják az abroncsok állapotát.

„Az is baj, ha forgalomban autózol, a gumik is lehűlnek és már nem a legjobb működési tartományban lesznek, onnantól az a meneted ugrott. Onnan meg szenvedned kell, hogy visszahozd a normális hőmérsékletre őket. Az első gyors körömben utolértem Kvjatot, aki nem nézett a tükörbe a kivezető körén, lelassítottam és lehűtöttem a gumikat, kicsit túlságosan is. A második köröm nagyon jó volt, elég lett volna a továbbjutáshoz, de akkor meg Lewis tartott fel” – elemezte a helyzetet Kevin Magnussen.

A dán pilóta amiatt különösen bosszús, hogy Grosjean eredményén látható, hogy az autó bőven alkalmas lett volna ennél sokkal jobb rajthely elérésére is, a hetedik-nyolcadik hely környékére.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: