DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Vettel túl sokat akart az időmérőn, ráadásul megrovást kapott

A német F1-es pilóta mindössze 43 ezredmásodperccel csúszott le az első rajtkockáról a kvalifikáción - állítása szerint utolsó körén nagyon mohónak bizonyult, amikor meg akarta dönteni csapattársa idejét.

A világbajnoki pontverseny éllovasa, Sebastian Vettel Lewis Hamilton Q2-es kiesése nélkül is az időmérő edzés legnagyobb esélyesének számított, azonban kemény ellenfelet kapott Kimi Raikkönen személyében. A finn versenyző remek körrel hódította el a pole-t, és talán Vettelnek is lehetett volna esélye rá, de a Q3 végén csak egyszer próbálkozhatott, első körét ugyanis elvette a lekörözöttek miatt.



A német végül 43 ezreddel maradt le a pole-ról, és amellett, hogy csalódott volt, bevallotta, hogy kicsit túlvállalta magát utolsó körében. „Az autó nagyszerűen működött, és remek érzés volt vezetni, de túlságosan nyomtam neki a Q3-ban, és egy kicsit szélesen fordultam az ötös kanyarban” – idézte Vettelt a Motorsport. A második kísérlet kicsit mélyre sikerült, a kettes szektorban kicsit mohó voltam. Sokat akartam, de keveset fogtam.”

Noha több mint tíz hely lesz közöttük a rajtrácson, Vettelt nem érdekli, hogy világbajnoki ellenfele, Lewis Hamilton honnan indul majd a Monacói Nagydíjon. „Nem izgat, mindketten a legjobb helyekért fogunk küzdeni holnap” – mondta a német, majd kitért Raikkönennel folytatott csatájára. „A rajt és az első kör nagyon fontos, ahogyan mindenütt. De ez csak a verseny kezdete, nem a vége. Tudjuk, hogy Monacóban fontos a pole, ezért tudjuk, mi fog történni” – tette hozzá a világbajnok, akit megrovásban részesítettek, mert a Q3-ban átlépte a bokszutca kijáratánál található vonalat.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: