DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Verstappen a rajttal nyerne pozíciókat

Max Verstappen a negyedik helyen végzett a Monacói Nagydíj időmérőjén. A fiatal holland örül, hogy közelebb kerültek a többiekhez, de ezt elsősorban nem a Red Bull fejlesztéseinek tulajdonítaná.

A Red Bull pilótája így is majdnem fél másodperccel végzett csapattársa előtt, aki nem saját hibájának tulajdonította ezt a különbséget. Verstappen elmondta, mire kell koncentrálni a vasárnapi futamon egy jó eredmény eléréséhez.

A holland elárulta, ez a negyedik hely volt a legtöbb, amit ma elérhetett: „Realistának kell lennünk. Ez volt ma a maximum - és elégedett is vagyok vele. Volt néhány dolog, amivel rossz irányba mentünk csütörtökön az autó beállításánál, de mára ezt javítottuk, és ez nagy lépés volt számomra.”

verstappen-monacoi-idomero-2017



„Normális esetben itt lehetetlen előzni, tehát a jó rajtra és stratégiára kell koncentrálnunk, de ha valakit meg kell előznünk, az egyáltalán nem lesz könnyű. Ha valaki mögött autózunk, nagyon sok tapadást veszítünk” - folytatta a kulcsfontosságú tényezőkkel a legfiatalabb futamgyőztes.

A Red Bull pilótája szerint a monacói helyszín miatt szorosabb a mezőny: „Mindenki közelebb került, de ez a pálya természetéből adódik. Barcelonában a különbség öt-hat tized volt, míg ma három tizedre van, de ez logikus.”

„Ezen a pályán nem mutatkozik meg, milyenek a fejlesztéseink, szóval ezzel várni kell Kanadáig. Nem vagyunk a legjobbak, de olyan távolinak sem mondanám. Itt nem csak a leszorítóerő, hanem a mechanikai tapadás is számít, és ezen kell dolgoznunk még egy kicsit többet” - zárta gondolatait Verstappen a fejlesztésekről. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: