DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Raikkönen, Vettel, Button és Perez is elkapta a falat Monacóban

Monacóban mindenki keresi a határait és kihasználni a pálya utolsó centiméterét is. Raikkönen, Vettel, Button és Perez kicsit túl is ment ezen, szerencséjükre az autójuk megúszta.

A szélesebb autók nagyobb kihívást jelentenek minden pályán, de alighanem ez Monte Carlóra hatványozottan igaz. Az eleve nagyon szűk aszfaltcsíkon igyekeznek minden aprócska helyet kihasználni a gyors köröknél. A 15-ös kanyarban egészen szenzációs jelenetek zajlottak le, szuperlassított kamerás felvétellel visszanézve még szebb.

A négy pilóta szerencséjére nem jártak úgy, mint Stroll

Kimi Raikkönen, Jenson Button, Sebastian Vettel és Sergio Perez a kanyar belső ívén található szalagkorlátot is eltalálták, annyira keresték az utolsó lehetséges millimétereket is a pályán. Szerencséjükre, a tempó ugyan nagy volt, de a korlát érintésének szöge és mértéke nem, a gumi és a felfüggesztés mindegyik esetben túlélte a találkozást a fallal.

Stroll nem úszta meg az ütközést, az említett négy másik versenyző igen


A 15-ös, 16-os kanyarkombináció egy sikán, ami 2015-ben átépítésre került, a szalagkorlátot hátrébb helyezték, a helyén kerékvető és egy kisebb kifutózóna volt látható. Tavaly azonban ismét eltávolították a kerékvetőt, így az autók teljesen a korlát mellett fordulnak. Mint láthattuk, időnként a távolságot túlbecsülik a versenyzők.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: