DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Még Sainzot is meglepte a Toro Rosso remek teljesítménye

A spanyol F1-es pilóta beállította legjobb időmérős eredményét, hiszen a hatodik helyre kvalifikált a Monacói Nagydíjra, azonban nem számított rá, hogy ilyen előkelő helyen végez majd.

Carlos Sainz alig több, mint másfél tizedes hátránnyal végzett a hatodik helyen a Red Bull csalódott ausztráljához, Daniel Ricciardóhoz képest, ezzel pedig beállította eddigi legjobb kvalifikációs eredményét: legutóbb tavaly Szingapúrban is ebből a pozícióból vághatott neki a versenynek. A spanyol természetesen nagyon örül neki, hogy ilyen remekül teljesített Monacóban, de van benne némi meglepettség, hiszen amíg a Spanyol Nagydíjon 12. lett két másodperc hátránnyal, most sikerült megfeleznie a lemaradást.



„Ez nagyon nagy meglepetés számunkra, hiszen az első versenyek elég trükkösnek bizonyultak” – idézte Sainzot a Motorsport. „Mindannyian többet vártunk az autótól tempó tekintetében, és ez a hirtelen hatodik hely Monacóban nagyszerű löketet jelent mindenki számára. Viszont ugyanazzal az autóval hajtottunk pályára, mint Barcelonában. Persze változtattunk a beállításokon, és aztán egyből a negyedik helyre ugrottunk (csapatok között – a szerk.). Itt nincsenek hosszú egyenesek, ami valószínűleg segít nekünk, aztán az autónknak elég jó a mechanikai tapadása, ezen a téren pedig tavaly nem remekeltünk. Ahogyan korábban már többször is elmondtam, az autónk sokkal teljesebb.”

Sainz hozzátette, hogy nem fogja magát visszafogni csak azért, mert a testvéristálló Red Bull autói állnak előtte a rajtrácson. „Mindig támadok, még nem tudom mit fog mondani Helmut Marko” – viccelődött a spanyol. „A kezdetektől fogva támadni akarok, mert az a legrosszabb hozzáállás, hogy ha egy versenyen védekező álláspontra helyezkedsz. Támadni fogok a rajtnál, aztán pedig türelmes leszek. Hosszú a verseny, több mint hetven kör, szerencsésnek kell lennek a biztonsági autókkal és az időzítéssel” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: