DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
F1

Button: Vegyes érzések uralkodnak bennem

Jenson Button a McLarennél Alonsót helyettesíti a Monacói Nagydíjon, és a legjobb tíz között végzett az időmérő edzésen. A brit motorcsere miatt mégis a mezőny végéről rajtolhat el.

Nem a legjobban alakul Button beugró hétvégéje, hiszen motort kellett cserélni a McLarenben, ezért biztosan a mezőny végéről indul a vasárnapi futamon. Monaco szűk utcáin nagyon nehéz előzni, így a 2009-es világbajnoknak egyáltalán nem lesz könnyű dolga, ha előrébb szeretne törni.

Button az időmérő értékelésével kezdett: „Amikor kilencedik voltam, és ebben nem volt több, kicsit csalódottabb lettem. Ennek ellenére nagyszerű ez a hétvége eddig, és nagyon élveztem. A harmadik szakaszt már nem tudtam élvezni, mert nem működött megfelelően az autó, és a határait sem éreztem a vezetés hiánya miatt.”

 button-monaco-idomero-2017



„Magamért vezettem Monacóban, tehát az, hogy a kilencedik helyet szereztem, boldogsággal tölt el. Nagyon élvezem ezt a hétvégét” - folytatta a visszavonult brit.

A brit csalódottságát is kifejezte a visszasorolás miatt: „Ez az utolsó időmérő edzésem, de talán ez volt a legélvezetesebb. A büntetések nem esnek jól, ez nem attól függ, hány versenyt futottam. Tegnap mondták el nekem, hogy ez a helyzet. Sajnálatos, de ez van, ez sosem könnyű. Ez Fernando hibája.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: