DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

A Ferrari megtörné monacói nyeretlenségét

Nem az utóbbi években fordult elő, hogy a Ferrari pilótája nyerte a Monacói Nagydíjat. Az olaszoknak több, mint egy évtizede nem sikerült diadalmaskodniuk a hercegségben. Ezt szépítene Vettel.

2001 és Michael Schumacher. Ez volt az utolsó monacói győztes párosítás a maranellói alakulatnál. A Ferrari és Vettel idei formáját látva azonban most könnyen megtörténhet, hogy az olaszokat ismét győztesként ünneplik Monaco utcáin. Ráadásul a Mercedes a második szabadedzésen igencsak szenvedett, ami egy újabb reménysugár lehet az olasz istállónak.

A német pilóta elmondta, az itteni győzelem nagy presztízsű a versenyzők számára: „Monaco mindig különleges. Ha lenne választási lehetőség, hogy melyik futamot nyerném meg biztosan az F1-es naptárból, kétségtelenül Monaco lenne ez a helyszín. Meg lehet kérdezni az egész paddockot, valószínű, hogy a nagy részétől ez lenne a válasz.”

 vettel-monacoban-gyozne-2017



Vettel a maranellóiak itteni győzelmi statisztikáján is javítana: „Most itt az idő, hogy a Ferrari ismét nyerjen itt, mert az utolsó monacói ferraris győzelem már nagyon régen fordult elő - ha nem tévedek 2001-ben.”

A Ferrari pilótája elárulta, mi lesz a hétvége kulcsa - ami egyébként minden Monacói Nagydíj létfontosságú eleme is egyben: „Itt mindennél fontosabb, hogy a rajtrács elejéről rajtoljunk, és reméljük, hogy teljesítjük majd a feladatunkat, és jó formában leszünk a versenyre.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: