DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Wolff: Hamilton megváltozott a tél során

Magányos farkas volt, de valódi csapatjátékos lett belőle. A Mercedes csapatvezetője helyzetjelentést adott az istállónál uralkodó közhangulatról. Ég és föld a Rosberg-időszakhoz képest.

Fontos változás történt a Mercedesnél 2016 végén: Nico Rosberg, aki a gyári istállót a 2010-es kezdetek óta erősítette, távozott, a helyére pedig Valtteri Bottas érkezett. A csapat részéről nem először mondták el, a finn személyében tökéletes utódot találtak.



„Nico Rosberg alapvető szerepet játszott az autófejlesztésben. A feje úgy működött, mint egy mérnöké, Valtteri Bottasszal azonban a lehető legjobb helyettesét találtuk meg” – mondta a La Gazzetta dello Sportnak Toto Wolff. A Mercedes motorsportfőnöke hozzátette, az istálló alaphangulatára rá sem ismerni: „A dinamika teljesen megváltozott. Lewisszal és Nicóval különböző szakaszokon estünk át, barátságtól a rivalizálásig, majd egészen az ellenséges hangulatig és arroganciáig. Valtteri és Lewis közt viszont zéró ellentmondás van.”

Wolff mintha egy egészen más Hamiltonnal dolgozna együtt, mint az előző években: „Tisztelik egymást, és jó eredményben bíznak a másiktól. Azt hiszem, Lewis megváltozott a tél során. Magányos farkasból valódi csapatjátékossá vált” – mondta az osztrák vezető, aki továbbra is cáfolja, hogy az átalakulás hátterében Hamilton elsődleges versenyzővé kinevezése állna.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: