DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Marchionne: Vettel maradhat, ameddig akar!

Nagyot fordult a világ tavaly óta, most ott tartanak a Ferrarinál, hogy minden Vettelen múlik, már ami a szerződését illeti.

A gyengére sikerült 2016-os év után többször felmerült, hogy Sebastian Vettel talán nem marad hosszabb távon a Ferrarinál - frusztráltsága tetten érhető volt minden versenyhétvégén, majd Sergio Marchionne elnök is annak adott hangot, hogy majd megvizsgálják, hogy a pilótáik maradjanak-e a helyükön.

vettel-kína



Azóta nagyot fordult a világ: a Scuderia és Vettel nem csak hogy kihívója a Mercedesnek, de a német jelenleg vezeti a pontversenyt és már Marchionne is másképp beszél négyszeres világbajnok versenyzőjéről. "Ha elégedett az autóval, tetszik neki, akkor addig marad itt, ameddig csak akar" - mondta az olasz médiának a Ferrari elnöke.

Persze kérdés, hogy akar-e, de ha csak nem lesz jelentős visszaesés a Scuderiánál a szezon második felében, akkor aligha lesz oka elhagynia álmai csapatát. "A tavalyi beszélgetéseink nagyon idegesek voltak, mert az autó nem volt megfelelő. Úgyhogy megpróbálunk olyan autót adni neki, amilyet akar, a többi pedig az ő döntése. Korábban csak álmodtunk arról, hogy vezetjük a világbajnokságot és most ez a helyzet" - tette hozzá Marchionne.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: