DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Hamilton adott egy tanácsot a McLarennek

A Mercedes háromszoros F1-es világbajnoka nagyon büszke arra, hogy esős teljesítményét Ayrton Sennáéhoz hasonlítják.

Hétvégén utolérheti példaképét, Ayrton Sennát Lewis Hamilton, már ami a pole-pozíciók számát illeti - 65-ig jutott a brazil legenda, a Mercedes pilótája pedig most 64-nél tart. Arról beszélt már, hogy nagyon büszke erre, de azt is hozzátette: arra is az, hogy az esős teljesítményét is Sennához hasonlítják.

"A doningtoni versenye egészen hihetetlen volt, az az egyik kedvencem tőle" - emelte ki Senna talán leghíresebb esős futamát Hamilton Monacóban. "A képessége, amit esőben mutatott... ez olyasmi, amit azóta próbálok hasznosítani, megcsinálni, amióta csak versenyzem. Gyerekként mindig próbáltam utolérni Ayrtont, hozzá hasonló dolgokat csinálni. Az esős eredményeim elég jók a Formula-1-ben és erre nagyon büszke vagyok" - mondta a brit.

hamilton-2017-mercedes-spanyol



Hamilton a tavalyi Monacói Nagydíjat is esős, közben felszáradó körülmények között nyerte meg és domináns teljesítményt nyújtott a brazíliai felhőszakadás közepette is. Lehet, hogy ezen a hétvégén is az esőben kell bíznia, hiszen a csütörtöki második szabadedzésen a Mercedes nem volt versenyképes...

Közben volt csapatának, a McLarennek is adott egy tanácsot. "Szerintem a McLarennek vissza kellene térnie a Senna-féle festéshez. Ha a McLarenre gondolok, az ugrik be. Nincs kedvencem közülük, de az 1989-es autó nagyon tetszett és imádom nézni a belsőkamerás köröket 1991-1992-ből. A McLarennek valahogy vissza kellene térnie ahhoz."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: