DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Ebben mindenképpen javult a Ferrari

Bár eltérő megoldást használnak, Sebastian Vettel és Kimi Raikkönen is egyetért abban, hogy a rajtok terén előrelépett a Scuderia.

A Ferrari is módosított a kuplungkar kialakításán, segítve ezzel a pilótákat a rajtoknál - nagyjából a Mercedes megoldását másolták. Ez azonban nem igazán tetszett Kimi Raikkönennek, a finn világbajnok továbbra is a régi verziót használja, míg Vettel az újjal próbálkozik.

"Sok dolgot kipróbáltunk már, van, amikor jobb az érzés és van, amikor kevésbé. Viszont  bármit csináltunk, a rajtjaink megfelelőek voltak" - mondta a Motorsportnak Sebastian Vettel. 

ferrari-monaco



"Szerintem az igaz, hogy történelmileg jók a rajtjaink, de idén semmit sem érünk a történelemmel, mert teljesen más a megközelítés. Ezzel együtt jól hajtjuk végre őket, ugyan az év elején voltak hibák, de egyre kiegyensúlyozottabb a helyzet" - magyarázta Vettel.

Barcelonában jól is működött a megoldás, mert remekül rajtolt Vettel. "Láttam, ahogy Lewis küzd a kipörgő kerekekkel, én is így jártam, de behúztam a kuplungot, megpróbálkoztam másodjára és az tökéletesen működött."

"Egyértelműen javultunk már ezen a téren, nyilván lehet még fejlődni, de legutóbb is remekül rajtoltunk" - mondta Raikkönen, aki tehát a régebbi megoldást használja. "Néha blokkoltak az egyenesben, amely nem végződött a legjobban, de fejlődtünk és még fejlődhetünk is. Persze ez egy olyan történet, amely sosem ér véget, a rajtok és az ehhez kapcsolódó apró dolgok világa. Eltérő konfigurációkat használunk, de szerintem ez nem jelent komoly különbséget."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: